Ce s-a întâmplat cu suita de aplicații Facebook?

Vrei să afli ce s-a întâmplat cu suita de aplicații Facebook? Aici poți găsi răspunsul.

Update – Ce s-a întâmplat cu suita de aplicații Facebook?

05.10.2021 – Conform surselor G4Media, cauza tehnică a problemelor este o eroare DNS (sistem de nume de domeniu, abreviat DNS, în engleză Domain Name System) – ceea ce înseamnă că site-urile și aplicațiile nu pot fi văzute pe ”harta” internetului. Ce a cauzat această eroare DNS însă? Compania Cloudfare, care furnizează expertiză tehnică, e explicat că problema inițială a fost provocată de o eroare a BGP (Border Gateway Protocol) – un mecanism care conectează literalmente rețelele din care este formată marea rețea numită internet.

Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au încetat să funcționeze luni, 04.10.2021. În jurul orei 18:30, în mai multe țări din lume printre care și România, potrivit DownDetector, au fost detectate probleme.

Întreruperile nu sunt neobișnuite pentru aplicații, dar a avea atâtea aplicații interconectate la cea mai mare companie de socializare din lume care pică în același timp, este rar. Compania încearcă să integreze infrastructura tehnică de bază a Facebook, WhatsApp și Instagram de mai mulți ani.

Ce s-a întâmplat cu suita de aplicații Facebook? – anunțul făcut de Facebook

Anunțul făcut de Facebook pe platforma concurentă Twitter spune: „Suntem conștienți de faptul că unele persoane au probleme cu accesarea aplicației Facebook. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient.”

Conform DownDetector, la ora 18:59, un număr de 126.964 de raportări au fost trimise de către utilizatorii aplicațiilor.

Într-o transcriere publicată în The Verge în 2019, directorul executiv Mark Zuckerberg a menționat că astfel de întreruperi sunt o „mare problemă”. Orice problemă poate determina adesea oamenii să înceapă să folosească în schimb concurenții (Twitter) a spus el. A menționat că poate dura „luni” pentru a recâștiga încrederea și a readuce oamenii pe platformele Facebook.

Totodată, întreruperea pentru suita Facebook a avut loc pe măsură ce Facebook s-a confruntat cu unele titluri critice luni dimineață, după ce un denunțător a vorbit despre companie, spunând că aplicația pentru rețelele de socializare se concentrează mai mult pe profit decât pe oameni, potrivit Fox Business.

Denunțător: Versiunea de Facebook care există astăzi „ne distruge societățile”

SCI Programming oferă servicii de hosting și realizare site-uri web cu 99.9% disponibilitate din orice colț al lumii. Dacă dorești să îți deschizi un website, ne poți contacta. Citește și De ce este un site web important pentru compania ta.

2Shares

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *